Professionelt Webhotel

Fundamentet for enhver professionel hjemmeside er et professionelt webhotel. Professionel hosting er hjørnestenen i en professionel hjemmeside. Professionelle webhoteller har en masse ekstra features, det er som oftest dette man betaler for. I nedenstående tabel kan du sammenligne priser for den mest brugte webhotel-leverandører i DK.

You haven't connected an Adservice account on the settings page - please connect your Adservice account and try again.

Oftest er professionelle webhoteller tilknyttet mere overvågning, backup og som oftest er der en professionel support man kan ringe til og få hjælp.

Professionelt webhotel med email

Mange gange er et webhotel ikke det eneste man skal have styr på. Det handler også om intranet, email og meget andet. Specielt emails skal man have tungen lige i munden for at holde styr på. Det er hele virksomhedens livslinie at have en stabil kommunikationslinie. Emails of domæner hænger sammen og oftest er de også knyttet til ens webhotel.

Når man starter som en mindre virksomhed, giver det find mening at man har alle sine emails på sin webmail (denne webmail følger som oftest med når man køber et webhotel), da det er nemt, hurtigt og effektivt. Mange gange kan det ikke betale sig at investere i mere end det som webhotellets webmail kan tilbyde.

Når man vokser, kan det være en god ide at opgradere sin mailløsning til en mere professionel mailløsning, det kan være Google Apps for Business eller det kan være Office 365 fra Microsoft.

Domænet og webhotel er uafhængige

Danske domænenavne (alle dem, der slutter med .dk) er det man kalder for et Top Level Domain (TLD), de er typisk specifikke for det enkelte land eller for en bestemt gruppe af sider. I Danmark kan man ikke eje et domænenavn, man lejer det af DK-Hostmaster, som er dem, der i Danmark står for administrere alle .dk domæner. Det koster 45 DKK om året at leje et domæne.

Når man har sit domæne kan man selv bestemme hvor det skal pege hen. Det som webhoteller gør, når man køber det hele gennem dem, er at de med det samme peger domænet ned på deres webhotel og så viser de indholdet fra den mappe man har på webhotellet.

Det betyder også at man selv kan bestemme, hvor ens domæne skal pege hen, hvis man ønsker at skifte leverandør så er det så nemt, som at pege dit domæne navn videre over på en ny leverandør.

Flere domæner et enkelt webhotel

Mange gange har man brug for at eje flere domænenavne, det kan være ens virksomhedshjemmeside, både som .dk og som .com domæne. Det kan også være firmanavnet stavet både med og uden bindestreg eller legnende.

Det er muligt at have alle disse forskellige domænenavne pege ind på det samme webhotel, således at man vil komme til den rigtige side, uanset hvilken adresse man skriver i sin browser.

Support og Service til dit professionelle webhotel

En af de ting du skal sørge for, hvis du har en mellemstor eller stor hjemmeside, det er at du har adgang til support og service. Det er de færreste virksomhedsejere som selv har erfaringen og viden til at kunne styre hosting. Nogle gange kan man havne i en situation, hvor man gerne vil have kontakt med hostingleverandøren og have rettet noget på sin hjemmeside. Det kan være den kører for langsom eller det kan være at der er periodiske fejl på siden.

Hvis ikke selv man er tekniker kan man ikke afgøre om det er webhotellet eller selve den kode der afvikles på siden der er skyld i fejlen. Derfor er det vigtigt at man når man har et professionelt webhotel / hosting også har en aftale med en som kan yde support, service og eventuelt udvikling på din hjemmeside.

De fleste gange er der en til to timers support med i hostingabonnemenetet hver måned. Dette dækker ikke nødvendigvis udvikling eller mindre tilføjelser til siden. En af de typiske opgaver som man som hjemmesideejer har er at indsætte sporingskode på hjemmesiden (fx. Google Analytics) eller andet. Der skal man have fat i en udvikler.

Det kan anbefales at have et serviceabonnement med en virksomhed som kan tilbyde både almindelig support, udviklingssupport og generel rådgivning indenfor det samme abonnement (kontakt fx. dem her).